2011-08-10 14:50:02• hírek • Kocsis Zoltán

Tizenöt év sikertörténet – ez az Autonet-család

Majd félezer alkalmazott csak Szatmáron, mégis családias hangulat és kollegialitásra alapuló munkaviszony - a minőségi szolgáltatások mellett ezek tehették az Autonet Import céget Románia vezető autóalkatrész-forgalmazó vállalkozásává. Az évforduló kapcsán sajtótájékoztatót tartottak a cég székhelyén.

A történet  1996 egyik meleg nyári napján indult, amikor is június 16.-án megalakult az Autonet Import cég - pontosan három alkalmazottal. Az azóta eltelt másfél évtized alatt a vállalkozás megközelítőleg 800 alkalmazottnak biztosít megélhetést nap mint nap Romániában, sőt, ez a szám az Autonet Csoport tagjai révén ezerre rúg, mely további százzal egészül ki a magyarországi munkatársakat is beleszámítva. „Cégünk hosszú hosszú élettartama annak a bizalomnak a bizonyítéka, amelyet irányunkban tanúsítanak úgy a megrendelőink, mint a beszállítóink és partnereink", mondta Andrásy Zsolt vezérigazgató.

Az Autonet Import immár nyolc éve piacvezető Romániában, míg Magyarországon négy év alatt a harmadik helyre küzdötte fel magát. Az elmúlt évben 20%-al nőtt a cég forgalma és hasonló növekedésre számítanak idén, is ami többek között annak is köszönhető, hogy szolgáltatásaikkal egyre inkább lefedik az egész országot. Jelen pillanatban 29 Autonet-kirendeltség működik az egész országban, ezekhez csatlakozik majd a közeljövőben az újonnan létrehozandó sepsiszentgyörgyi, vaslui és szörényvári kirendeltség. Mindemellett nemsokára megnyílik a cég második központja Bukarestben, míg a szatmárnémeti telephely egy újabb raktárral bővül.

Az Autonet Csoport tagjai a romániai és magyarországi Autonet Import mellett a Lubexpert Romania, a Forsius és az Unifilter cégek is. A cég által képviselt magas színvonalat ültetik gyakorlatba az AUTOMEISTER és az Auto Check Center szervízhálózatok, előző 31, utóbbi pedig 118 kirendeltséggel országszerte. Az Autonet Import 2005 óta tagja az egyik legnagyobb európai kereskedelmi cégcsoportosulásnak, az ATR International AG.-nak, amelyben Lieb Mihály, az Autonet alapítója, 2010 óta igazgatótanácsi tagként tevékenykedik - első kelet-európaiként.

Mindezen üzleti sikerek és eredmények mellett az Autonetnél első szintű szempont a csapat, a munkaközösség, ahol komoly hangsúlyt fektetnek a családias hangulatra - bizonyíték erre a húsvét és karácsony előtti családi ünnepségek. „Igyekszünk minden egyes kollégánknak úgy szakmai, mind személyiségi fejlődési lehetőséget biztosítani", mondta Szőcs Boglárka humán erőforrások igazgatója, aki kiemelte, hogy az összes alkalmazott 65%-a, szám szerint megközelítőleg 480-an szatmáriak, az átlagéletkoruk pedig 32 év.

Az Autonet Import nagy hangsúlyt fektet mindemellett a szociális felelősség és részvét kérdésére is, így próbálván jó példával elöljárni, mondta Ilonczai Tamás marketing igazgató. A különböző autózással kapcsolatos társadalmi programok, képzések mellett a cég például ingyen javítja a Máltai Szeretetszolgálat járműveit, a Habitat for Humanity szervezettel együtt az árvízkárosultaknak, a Caritas-szal együttműködve pedig a hátrányos helyzetű gyerekeknek igyekszenek segíteni, és támogatják a Let's do it Romania! programot is.

Az Autonet sikertörténete tehát, amely valamilyen mértékben a szatmáriak sikertörténete is, immár 15 éve töretlen. Ezt vasárnap egy hatalmas bulival ünnepli meg Szatmárnémetiben - a cég valamennyi alkalmazottja, kihangsúlyozva, hogy a csapatszellem prioritást élvez az Autonetnél.

 

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: